Na meer knieoperaties dan ik kan tellen, heb ik meer zin om mezelf als fotograaf dan als skiër te fotograferen. Zouden er in Banff dingen te doen zijn voor de niet-skiër? Terwijl de meeste mensen naar de Canadese Rockies komen voor de poedersneeuw, kom ik voor de foto’s. Beide activiteiten zijn van wereldklasse in dit ongerepte deel van de wereld. In dit artikel laat ik je zien dat Banff National Park en de stad Banff nog steeds een uitstekende plek zijn om te bezoeken, zelfs voor de niet-skiër.

Om elke hoek en in elke straat zijn er honderden dingen te doen in Banff voor de niet-skiërs. Deze 10 dingen te doen in Banff zijn slechts een paar van mijn favorieten van een recente reis naar Canada. Heel andere indrukken dan in Mexico, maar nog steeds erg cool

uitzicht op het meer

Waarschijnlijk de bekendste scène in heel Canada is deze typische opname van het prachtige aquakleurige Lake Moraine. Het meer is aan alle kanten omzoomd met de grillige, met sneeuw bedekte bergen en de meest geduchte die achter het meer staan. Ik heb hier letterlijk een paar uur doorgebracht met het fotograferen van het meer en de omgeving. Voor degenen die minder gek zijn dan ik, zijn er ook wandel- en wandelpaden die bijna de hele weg om het meer heen lopen. Je kunt ook een kajak pakken en een rondje om het meer maken. De Moraine Lake Lodge is geopend van 1 juni tot 1 oktober en zou een ideale plek zijn om een paar nachten door te brengen, bekijk hier de tarieven.

KAJAK DE BOEGRIVIER - LENTE/ZOMER/ZOMER/VAL - KAJAK DE BOEGRIVIER

De rivier die door een groot deel van het park stroomt, doorsnijdt de stad Banff. Naast de stad ligt een mooi breed stuk van de rivier dat even adembenemend blauw is als de meren in de regio. Stap in een kajak en peddel over de rivier.

bankweg

BEZOEK LAKE LOUISE - HET HELE JAAR DOOR

Een ander beroemd meer van het Banff National Park is Lake Louise, gelegen op ongeveer 45 minuten van de stad Banff en ongeveer 12 km van het meer van Moraine. Het meer is ook de thuisbasis van het Fairmont Chateau, de Fairmont is een uitkijkpost over het meer sinds 1925. Als uw budget het toelaat om minstens één nacht op het Fairmont Chateau door te brengen zou het de moeite waard zijn! Wandelpaden rondom het meer en in de warmere maanden kunt u kajaks huren.

RIJDEN DE LAKE LOUISE SKIGEBIED GONDELBAAN - HET HELE JAAR DOOR

Dezelfde lift die de skiërs naar boven brengt, kan ook niet-skiërs naar boven brengen en niet alleen in de winter. De skilift aan het Louizameer loopt het hele jaar door. In de zomer rijdt u met de gondel naar boven voor een prachtig uitzicht op de bergen in de omgeving en een grote kans om beren te zien vanuit de veiligheid van de lift. Eenmaal boven op de berg zijn er een aantal wandelpaden voor alle niveaus en sneeuwschoenwandelingen bij sneeuw. Ook heeft het resort restaurants in de bergen die alles serveren, van warme cacao tot gastronomische maaltijden. Last but not least heeft Lake Louise Ski Resort ook een educatief centrum op de berg. Het doel van het centrum is om bezoekers te leren over de wilde dieren in het gebied en het belang van natuurbehoud.

WANDELING NAAR DE UITKIJKPOST OP HET PEYTO MEER

Een van mijn favoriete meren is Peyto Lake, slechts een paar minuten ten noorden van Lake Louise. Een korte wandeling vanaf de parkeerplaats brengt u naar een prachtig uitzicht met schilderachtige uitzichten op het meer en de bergen. Het meer is weer de fantastische schaduw van blauw als het meer van Moraine en het meer van Louise. Wat het Peyto meer bijzonder maakt, is zijn unieke vorm en de bergen die het meer omringen vallen scherp af in het meer. Het hoge uitkijkpunt van de uitkijkpost geeft u een vogelperspectief op het Peyto meer.

meer in de winter

WANDELEN - HET HELE JAAR DOOR (SOMMIGE PADEN ZIJN SEIZOENSGEBONDEN)

Banff National Park heeft meer dan 1.000 mijl aan onderhouden paden om te wandelen van mei-oktober. Voor een volledige lijst van paden en wandelingen en wanneer ze open zijn, kijk dan op de site van Park Canada. De paden brengen je naar verbazingwekkende plekken en vaak zie je weinig mensen dan de belangrijkste uitkijkposten die met de auto bereikbaar zijn. Als je een niet-skiër bent die Banff bezoekt, maar toch actief wilt zijn, is wandelen een van de beste dingen om te doen.

WINKELEN IN DE STAD BANFF - HET HELE JAAR DOOR

Onze eerste nacht in Banff was ik verbaasd te zien dat er veel meer winkels en restaurants waren dan ik had verwacht. in het centrum van de stad is er ook een groot winkelcentrum met een aantal bekende merken. Dus, als je skivrienden zijn buiten de piste of er is geen sneeuw, dan is er altijd wel iets te koop.

ZIE DE GROT EN HET BASSIN - HET HELE JAAR DOOR

De attractie die naar verluidt alle natuurbeschermingsinspanningen in Canada op gang heeft gebracht, is de Grot en het Bassin. Gelegen aan de rand van de stad Banff is de grot en het bassin precies zoals het beschreven is. Een grot in de vorm van een ruimte met een dakraamgat in de top met water dat naar binnen stroomt en een bassin vormt op de bodem van de grot. Om de grot en het bassin te bezichtigen kost het 3,90 CAD voor een kort maar zeker de moeite waard bezoek.

WAAR TE VERBLIJVEN IN BANFF NATIONAL PARK

Er is geen tekort aan overnachtingsmogelijkheden in Banff National Park, maar voor de niet-skiërs stel ik voor om in de stad Banff te blijven. Dit komt vooral omdat er zoveel te doen is in en rond de stad. Het is ook gemakkelijk om het vervoer naar de verdere plaatsen in de omgeving te regelen als uw skiërs uw voertuig hebben. Of beter nog, zet ze af bij de skiheuvel en ga Banff verkennen op je eigen manier, zonder ski’s.

Op onze laatste reis naar Banff verbleven we in de Red Carpet Inn in Banff. De locatie was geweldig direct aan de hoofdstraat in de stad, maar het rustige gedeelte. De kamers waren mooi ingericht met een kleine koelkast en koffiezetapparaat. Het bed was meer dan comfortabel en er waren hot tubs op de bovenverdieping. Overdekt parkeren was inbegrepen bij de kamerprijs, het werkte geweldig voor ons, maar grotere voertuigen (meer dan 5′-10″) moeten wellicht op hun onbedekte terrein parkeren. Lees al onze beoordelingen – een lijst is te vinden op de startpagina (ga nu)