Het vinden van een goedkoop onderkomen

Accommodatie is een van de grootste vaste kosten die reizigers hebben en het verlagen van die kosten kan leiden tot grote besparingen op de weg! Ik weet zeker dat veel backpackers in een schuur zouden slapen als het de goedkoopste accommodatie was die ze konden vinden! Heck, ik heb geslapen in hangmatten in nationale parken om een dollar te besparen!

Een van de beste manieren om gratis accommodatie te krijgen is door te verblijven bij iemand die woont waar je naartoe gaat. Verblijf bij een plaatselijke bewoner die je een gratis plek geeft om je hoofd uit te rusten, lokale informatie en iemand om mee om te gaan! Dit is een van mijn favoriete manieren om geld te besparen en een manier om een echt geweldige culturele ervaring op te doen! Er zijn een paar websites die dit mogelijk maken:

Couchsurfen
Global Freeloaders
Gastvrijheidsclub

Couchsurfen is mijn favoriet van allemaal (het is ook de grootste en meest actieve community die het heeft). Het doel van de site is om reizigers te helpen niet alleen geld te besparen op accommodatie, maar ook te leren over de lokale cultuur door te kunnen blijven en te communiceren met een lokale bevolking.

Ik gebruik deze site de hele tijd, en ik denk dat het een van de grootste dingen is die er in de reiswereld kan gebeuren. Terwijl ik hou van het feit dat ik kan krijgen uit hostels en hotels en geld besparen, wat trekt me naar de site over en weer is dat ik krijg om de lokale kant van een stad te zien. Ik word meegenomen naar feestjes, en restaurants, en sites die niet in een gids staan.

Vaak zijn mensen bang om op de bank te gaan zitten omdat ze zich afvragen of het wel veilig is. In het begin was ik er ook nerveus over. Daar ben je dan, in een nieuwe stad, met al je spullen – in het huis van een vreemde. Wat als ze je in je slaap proberen te vermoorden? Wat als ze je spullen stelen? Ik heb echter gemerkt dat mensen die bereid zijn om hun huis open te stellen voor vreemden, meestal zeer ruimdenkende mensen zijn, en meestal ook voormalige reizigers zijn. Zij weten wat je doormaakt. Ze willen helpen. Couchsurfing is zich hiervan bewust en neemt veel maatregelen om veiligheid te bieden. Het biedt verschillende niveaus van verificatie en stelt gebruikers in staat om te beoordelen en commentaar te geven op de profielen van mensen.

Wanneer ik op zoek ben naar een Couchsurfing host, gebruik ik de volgende criteria:

Er moet een foto bij het profiel zitten. Dit laat me alleen maar zien dat het een echt persoon is.
Het profiel moet worden ingevuld. Het laat zien dat ze geïnteresseerd en betrokken zijn. De meeste mensen gaan de tijd niet besteden aan het invullen van dit profiel als ze zich niet op hun gemak voelen bij vreemden in hun huis. Als iemand niet de moeite heeft genomen om het profiel in te vullen, gebruikt hij of zij de site waarschijnlijk niet en ik ga gewoon verder.
Ze zouden beoordelingen moeten hebben. Als andere mensen hebben verbleven met of ten minste hebben gereisd met de gastheer en had een goede ervaring, u en uw spullen zal waarschijnlijk prima zijn. Je kunt misschien niet opschieten met de host, maar je weet in ieder geval dat ze geen engerd zijn. Hoe positiever de recensies, hoe beter.
Verificatie helpt. Couchsurfen biedt verschillende niveaus van verificatie. Mensen kunnen worden geverifieerd door andere reizigers, met een postadres, of met een creditcard. Wetende dat een persoon geverifieerd is, vermindert de kans dat hij of zij een gekke psycho moordenaar zal zijn. Echter, als iemand niet geverifieerd is, maar wel veel reviews heeft, dan is dat in orde met mij.
Hoe dan ook, je moet je eigen oordeel gebruiken, maar ik heb nog niet gehoord van een echt slechte bank-surf-ervaringen, naast de gastheer die een eikel of een beetje asociaal is. Normaal gesproken praat je via e-mail met hosts om een gevoel te krijgen voor hen en wat ze verwachten. Als het niet goed lijkt, doe het dan niet! Maar als je eenmaal voor de eerste keer op de bank zit, zie je dat het echt niet zo erg is. Als je het vaak doet, bespaar je honderden of honderden dollars op je accommodatie en maak je vrienden over de hele wereld.

Verblijf in jeugdherbergen

Een andere mogelijkheid voor budgetreizigers zijn hostels. In hostels zijn de kamers in slaapzalen ingericht met alle faciliteiten die ze gemeen hebben. Veel mensen zien hostels als een “jong ding” en zijn niet geïnteresseerd in het slapen in een slaapzaal. Toch realiseren mensen zich niet vaak dat veel hostels kleine kamers, singles en tweepersoonskamers voor alleenreizigers of koppels aanbieden. Ik heb mensen ontmoet in jeugdherbergen van 50 en 60 jaar oud. De mythe dat het vuile, vieze plekken zijn om te verblijven, ontworpen voor jongeren, is verkeerd. Veel hostels bieden meer voorzieningen dan hotels en zijn echt schoon als jonge mensen verwachten meer comfort. Dit zijn niet de hostels die je ziet in films of hebben de horrorverhalen waar je ouders over praten. Ze komen met wifi, tour bureaus, bars, gordijnen, kluisjes voor je spullen, grote badkamers, en nog veel meer! Ik ben constant verbaasd over hoe herbergen steeds beter en beter worden.

Ik denk dat hostel slaapzalen de beste waarde voor budget reizigers zijn. Hoe groter de kamer, hoe goedkoper de kosten. Ja, je moet een kamer delen met veel mensen, maar als je een budget hebt, is het je beste manier om geld te besparen. Als je in een groep reist, kun je een van de slaapzalen voor je hele groep krijgen en hoef je die niet te delen met vreemden.

Terwijl veel hostels zijn gericht op jonge reizigers en leeftijdsgrenzen, een aantal van de grotere internationale ketens zoals YHA en Hostelling International richten zich meer op oudere of groepsreizigers. Ik heb gezien gezinnen, tour groepen en oudere reizigers in hostels over de hele wereld. Een hostel is echt voor iedereen die andere reizigers wil ontmoeten, ongeacht hun leeftijd.

Verblijf in een Home Exchange

Dit werkt waarschijnlijk het beste voor oudere reizigers die al een huis bezitten. Deze programma’s bestaan al lang, maar worden steeds populairder door goede marketing en mond-tot-mondreclame op het internet. Woningruilbeurzen zijn net als ze klinken – voor een bepaalde hoeveelheid tijd, je ruilt huizen met een gezin uit een ander land. Het is een geweldige manier om goedkoop in het buitenland te wonen.

De meeste mensen doen dit niet omdat ze zich zorgen maken over de veiligheid – maar vergeet niet dat de andere familie je ook vertrouwt met hun huis. Sites die de woningruil vergemakkelijken hebben meestal verschillende niveaus van verificatie en veiligheid, vergelijkbaar met Couchsurfing. Families praten met elkaar via telefoon en e-mail, en er is geen verplichting als u vindt dat het niet goed voor u is. De meeste mensen die dit doen zijn gelijkgestemd, dus de kans dat er iets misgaat is klein. Bovendien stuurt de familie een paar mensen naar je toe om je te controleren als je aankomt. U kunt al het comfort van thuis (warm water, wasserette, enz.) krijgen terwijl u in een andere stad bent, zonder daarvoor te betalen.

Voor meer informatie over thuisruil, kijk op Home Exchange. Deze website was te zien in de film “The Holiday”, die veel heeft gedaan om de angst voor huisruil te verminderen en deze reismogelijkheid naar de mainstream te brengen. Een aantal van de andere huisruilwebsites zijn de Seniors Home Exchange, IHEN en Home for Exchange.

Verblijf in Airbnb

Net als bij huisruilbeurzen, kunnen mensen in gemeubileerde appartementen verblijven terwijl ze op reis zijn. Deze appartementen zijn goedkoper dan hotels en bieden veel meer voorzieningen. Ze zijn geweldig als u van plan bent om een week of meer op een plaats door te brengen. U krijgt al het comfort van thuis zonder een fortuin uit te geven.

Deze appartementen zijn een mooie brug tussen een hostel en hotel, maar ze kunnen een beetje duur zijn als je een solo-reiziger bent. Ze zijn ongeveer het dubbele van de kosten (zo niet meer) dan een hostel slaapzaal. Echter, als u deel uitmaakt van een groep of een paar en op zoek bent naar een onderbreking van de slaapzalen en hordes reizigers, maar geen hotelkamer wilt, is dit uw ideale accommodatie optie. Nog een reden om deze methode te gebruiken? U krijgt een keuken, zodat u kunt koken en uw voedselkosten kunt verlagen.

houten stapelbed

Verblijf op een boerderij

Wil je op een boerderij wonen maar niet werken zoals je zou doen met WWOOOFing? Probeer dan een verblijf op de boerderij. Een verblijf op de boerderij stelt u in staat om op een boerderij te blijven werken, te leren hoe een boerderij werkt, eventueel betrokken te raken bij de werking van de boerderij (melk die koe!), en te genieten van een aantal georganiseerde buitenactiviteiten. De faciliteiten variëren van basic camping tot luxe kamers afhankelijk van de boerderij, maar in het algemeen is het net alsof je in een bed and breakfast verblijft. De prijzen variëren sterk, afhankelijk van waar u zich in de wereld bevindt, maar over het algemeen, verwachten de prijs van een budget hotel te betalen (dus ten minste $ 40 USD per nacht).

Verblijf in een klooster

Wil je iets totaal buiten de gebaande paden? Verblijf in een klooster. Het onderdak in deze kloosters is vaak zeer schaars, met niet meer dan een bed en bureau, met eenvoudige maaltijden bereid door de monniken en nonnen. Kloosters zijn zeer gezinsvriendelijk en rustig (de meeste hebben ook een avondklok). Hoewel veel kloosters minstens 50 USD per nacht per persoon kosten (veel kloosters hebben slaapzalen voor de helft van die prijs), vragen de meeste eenvoudigweg om donaties of zijn gratis, waardoor ze ook een geweldige budget optie zijn.

Verzamel punten!

De beste manier om te besparen op de accommodatie is om deze gratis te krijgen. Als u niet wilt om te bankieren, maar graag gratis accommodatie, reizen hacken.

Verzamel hotel punten door middel van verschillende programma’s en inwisselen voor gratis nachten in hotels. Ik schrijf dit op dit moment van de Waldorf Astoria in Londen. Kosten voor mij? $0. Aanmelden voor een creditcard van een hotel, krijgen veel bonuspunten, zet alles op de kaart, en inwisselen! Zo gemakkelijk is het.

En je hoeft niet eens veel geld uit te geven, want er zijn veel manieren om punten te verdienen zonder geld uit te geven (dat heb je niet)!