Keulen, Duitsland – Wat is daar mee aan de hand?

Met zo veel dingen te zien en te doen, Keulen is een geweldige optie voor reizigers op zoek naar de drukte van toeristen die de straten van de meer populaire bestemmingen, zoals Praag, Florence en Venetië, willen vermijden.

Hoewel er een overvloed aan attracties die bezoekers het hele jaar door zullen verleiden, zijn de twee meest populaire tijden om te bezoeken zijn tijdens het Oktoberfeest en rond Kerstmis, wanneer twinkelende traditionele markten de pleinen met hun heerlijke waren te vullen.

Keulen is de vierde grootste stad in heel Duitsland en is een relatief onontdekt juweeltje in vergelijking met andere bestemmingen. Om u te helpen, hier zijn enkele van onze favoriete dingen om te doen in Keulen. Sommigen zeggen dat het hier nog mooier is dan in Parijs.

Keulse kerk 's nachts in Keulen

Deze enorme kathedraal is opmerkelijk genoeg het meest bezochte monument in het land. De twee torens domineren de skyline van Keulen en u zult een uitstapje naar de top willen maken voor het adembenemende panoramische uitzicht over de stad.

De 509 treden maken het vrij hard werken, maar je zult zeker blij zijn dat je de moeite hebt genomen om je daarboven te begeven. Als je veilig de weg terug naar beneden hebt gevonden, neem dan even de tijd om door het adembenemende interieur van deze prachtige kathedraal te dwalen. De Dom van Keulen, een UNESCO-werelderfgoedplaats, is een must bij elk bezoek aan Keulen.

VERKLAAR JE LIEFDE BIJ DE LIEFDES SLUISBRUG

Net om de hoek van de Dom van Keulen ligt de beroemde Hohenzollernbrug. Nu de thuisbasis van duizenden hangsloten, romantische koppels plaatsen ze daar voordat ze de sleutel weggooien, als symbool voor hun onsterfelijke liefde.

Met alle hangsloten samen, die meer dan twee ton wegen, is het een zeer populaire plek. Zoek gewoon een plekje lege reling, schrijf je initialen, en klem het hangslot om je liefde voor altijd te verzegelen. De brug zelf is prettig om naar te kijken en het uitzicht over de Rijn draagt alleen maar bij aan de romantiek in de lucht.

glanzende tegelramen in Duitsland

EEN BOOTTOCHTJE LANGS DE RIJN TE MAKEN

Deze charmante rivier die zich een weg baant door de stad is door de eeuwen heen een integraal onderdeel geweest van het leven in Keulen. Stap aan boord van uw schip naast de Hohenzollern Bridge en ga lekker achterover leunen, relaxen en de wereld voorbij zien drijven.

Het is een rustige manier om Keulen vanuit een heel ander perspectief te bekijken en aan weerszijden van de Rijn ziet u kerktorens en indrukwekkende gebouwen langskomen. Overdag is het betoverend om een boottochtje te maken, maar ‘s nachts is het een etherische ervaring om te doen, omdat de lichten prachtig reflecteren op het water.

VERKEN DE OUDE STAD

Ondanks het feit dat de oude binnenstad van Keulen tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna volledig verwoest is, is het een heerlijke plek om rond te dwalen. De smalle geplaveide straatjes zijn schilderachtig om te zien. Een geweldige plek om uw tour door het gebied te beginnen is vanuit het stadhuis van Keulen.

Vanuit dit historische gebouw is het tijd om te verdwalen tussen de oude straten en pleinen die in het gebied liggen. De oude binnenstad heeft opmerkelijk genoeg zijn charme weten te behouden en is een geweldige plek om een middag door te brengen.

BEZOEK AAN DE 12 ROMAANSE KERKEN

Het is misschien een hele klus om ze allemaal in te passen in uw reis naar Keulen, maar u kunt het zeker proberen. Verspreid door de stad, de twaalf kerken zijn de moeite waard om binnen te kijken als je ze tegenkomt. Ze dateren uit eeuwen en omvatten een grote verscheidenheid aan bouwstijlen.

Hun onderscheidende en unieke ontwerpen zijn voor een deel wat ze zo geweldig maakt om te bezoeken. Als je in de oude stad bent, is de kerk van Great St. Martin waarschijnlijk de beste van allemaal. Het is een geweldig gebouw en de stijgende architectuur zorgt voor een aantal grote, artistieke fotomogelijkheden.

VOLG JE NEUS NAAR HET GEURMUSEUM

De stad Keulen is namelijk de plaats waar Eau de Keulen werd uitgevonden. In het geurmuseum worden de geuren en geuren al in de 18e eeuw geperfectioneerd en er is een boeiende rondleiding door het gebouw die laat zien hoe de geuren worden gemaakt.

Als u zich geïnspireerd voelt door uw bezoek aan het museum, ga dan naar de nabijgelegen winkel 4711 en probeer uw eigen geur te maken. U komt fris, uniek en fris ruikend weg om de rest van de Keulse attracties te zien.

schoenen op een straatnaambordje

VERWEN UW SMAAKPAPILLEN IN HET CHOCOLADEMUSEUM

Na een beetje opgefrist te zijn, is een goede manier om een ander te verwennen een van uw zintuigen te trakteren is om naar het Imhoff-Schokoladenmuseum te gaan. Deze leuke maar leerzame attractie leert je hoe chocolade wordt gemaakt en je krijgt zelfs een aantal verrukkelijke proefjes om te proberen.

FLUITJE MET EEN KÖLSCH

Where would people in Cologne be without the water from the Rhine? This delicious beer originates in the city and is brewed from its abundant water sources. You can find the beer in any of Cologne’s traditional bars and the cold brews will certainly refresh you after a day of sightseeing in Cologne.

The perfect place for a drink is Biergarten Rathenauplatz, which is a peaceful park full of trees and, most importantly, ample supplies of Kölsch. Alternatively, head to Päffgen, which is a great beer hall full of ambiance and a great atmosphere.

VIERT EAU DE COLOGNE CARNAVAL!

Het grootste festival in Keulen is de moeite waard om te bekijken voor zijn leuke energie en kleurrijke optochten. De viering die elk jaar in februari een week lang plaatsvindt, is een ongebreidelde gebeurtenis die de Keulenaren en toeristen samenbrengt om het te vieren en een geweldige tijd te hebben. Met kostuums in overvloed en genoeg bier om een leven lang mee te gaan, is dit een carnaval dat u niet zult vergeten.

BEKIJK DE KERSTMARKTEN IN KEULEN

Een bezoek aan Keulen als de kerstmarkten in werking zijn, is gewoon een magische ervaring. Nergens anders gaat tot het uiterste dat deze stad doet om er een onvergetelijke tijd van het jaar van te maken voor iedereen. Talloze stands staan langs de straten en clusteren de pleinen, terwijl eindeloze lichtstralen het gebied op magische wijze verlichten.

De kerstmarkten zijn letterlijk overal te vinden, en nergens ziet het er indrukwekkender uit dan in de dichtbevolkte chalets onder de dreigende kathedraal. Probeer uw reis naar Keulen samen te vallen met de kerstmarkten en profiteer van alle Glühwein die u te bieden heeft.

HET MEESTE UIT ALLE MUSEA HALEN

Er is een verbazingwekkend aantal grote musea in Keulen voor u om te bezoeken en er zijn er veel te veel om op te noemen. Als kunst uw interesse heeft, dan wilt u zeker naar het indrukwekkende Ludwig Museum, dat een aantal schilderijen van Picasso in de uitgebreide galerijen heeft.

Deze 20e eeuwse kunstcollectie is heel anders dan de prachtige renaissance- en impressionistische kunst die het Wallraf-Richartz Museum te bieden heeft. Geschiedenisliefhebbers kunnen in plaats daarvan naar het Romaans-Germaanse Museum of het fascinerende Kolumba Museum gaan.

Met zoveel ongelooflijke musea in Keulen is het een goed idee om een Museums Card te kopen, een goedkopere manier om er zoveel mogelijk te zien. Het geeft de gebruiker ook gratis vervoer op de eerste dag. Als het op musea aankomt, kunnen we zeggen dat we hier een tweede Rome hebben (meer over Rome hier)

een brug over de rivier in een kolonie

NAAR DE MODERNE KANT VAN KEULEN

Vroeger was dit deel van de stad een handelshaven die vroeger de oevers van de Rijn omhelsde, maar nu is het volledig vernieuwd en gemoderniseerd. Sommige gebouwen zijn sprankelend en nieuw, maar de oude historische gebouwen zijn nog steeds in gebruik.

Het meest indrukwekkende kenmerk van de wijk zijn ongetwijfeld de moderne Kranhauser-gebouwen, die zich onderscheiden door hun kraanvormen die boven de Rijn uitsteken. Nu er veel creatieve en kunstzinnige industrieën gevestigd zijn, is het leuk om in een ander deel van Keulen rond te dwalen om een nieuw gevoel voor de stad te krijgen. Er zijn veel kleine restaurantjes en cafeetjes in de buurt die de moeite waard zijn om overheen te struikelen. Meer interessante bezienswaardigheden vindt u op de startpagina van WeAreMagic.