Praag, Tsjechië – welke attracties wachten u daar?

Sinds het afbreken van het IJzeren Gordijn is Praag een toeristische bestemming geworden die op ieders Europese emmerslijst zou moeten staan. Bezoekers komen voor het voor zijn wereldberoemde bier en ongerepte middeleeuwse architectuur, maar zoals elke cultureel rijke stad, zijn er veel verborgen juweeltjes in Praag.

Praag ziet eruit als een sprookje. Maar zoals elk magisch verhaal, is niet alles wat het lijkt. De moderniteit is verborgen in de gotische architectuur. Je kunt het Nationale Theater verlaten en in een paar minuten een Duizendjarige communistische bar inrijden. Of wandel door de schilderachtige geplaveide straatjes en duik in een techno club in wat vroeger een kerk was. Dit is een stad waar alle hedendaagse activiteiten anachronistisch aanvoelen, en jij bent degene die misplaatst is.

Dus, hier is een lijst van de beste verborgen juweeltjes van Praag die de moeite waard zijn om te vinden. Als u tijdens het hoogseizoen een bezoek brengt aan deze verborgen juweeltjes vindt u hier een ontspannende vondst. Zeker voor Europeanen zal een reis naar Tsjechië gemakkelijker zijn dan een reis naar Banff in Canada, juni, Mexico (lees meer)

Als je geen zin hebt in lange wandelingen in de verschillende wijken, zijn er genoeg verrassingen op loopafstand van het oude stadsplein.

Poppen werden rond de 17e eeuw in Tsjecho-Slowakije geïmporteerd en werden in elk klein dorp en elke grote stad uitgevoerd. Het was goedkoper om marionetten te maken en marionetten te maken en poppenkastvoorstellingen op te zetten dan volledige opera’s of toneelstukken met menselijke acteurs (omdat marionetten geen gezondheidszorg nodig hebben of uw artistieke leiding in twijfel kunnen trekken). Poppenspelers speelden nog steeds klassieke opera’s of historische toneelstukken, meestal met één persoon die alle stemmen voor zijn rekening nam.

De voorstellingen waren oorspronkelijk een volwassen vorm van vermaak, uitgevoerd in cafés en bars, maar tegenwoordig worden er in Praag vooral voorstellingen voor kinderen gegeven. U kunt kindervoorstellingen zien op zaterdag en zondag, uitgevoerd door The Marionette Kingdom (Říše loutek) theater, dat al sinds de jaren twintig van de vorige eeuw optreedt.

uitzicht op de stad en de rivier

Door zijn lange geschiedenis met de ambachtelijke activiteiten behoren de Tsjechische marionetten tot de beste ter wereld. Ze zijn gemaakt met meer complexiteit en vereisen meer vaardigheden om subtiliteiten te manipuleren, maar ik zal je niet vervelen met de details. De complexiteit van het vak stelt je nog steeds niet gerust als je door een kamer loopt met honderden levenloze ogen die je aanstaren.

De pop komt in elk denkbaar lichaam, van het echte lichaam tot de fantasie. Dit zouden geweldige geschenken zijn voor al je vrienden die van volkskunst houden of unieke kunst uit het buitenland verzamelen.

VISIT THE UNIQUE UNDERGROUND BARS IN PRAGUE

Omdat de winter in Praag aanvoelt als een eeuwigheid, zijn de Tsjechen er goed in geslaagd om ondergrondse ruimtes om te vormen tot, u raadt het al, bars. En geen enkele ondergrondse bar in Praag doet het beter dan de Zwarte Engel. Het is het typische beeld dat je hebt als je droomt van Praag als je vanuit Praag aan je bureau zit, omringd door spreadsheets en moderniteit.

Wat was ooit een middeleeuws paleis? Kerker? Martelcentrum? Wie weet. Hoe dan ook, deze ondergrondse bakstenen laag is omgetoverd tot een van de beste cocktailbars in Praag. De eigenaars hebben samengewerkt met lokale glasblazers om perfecte glazen te maken voor elke cocktail.

Maar hun aandacht voor detail is slechts de helft van het verhaal, want er is hier nog steeds een mysterie van jaren geleden. Tijdens de reconstructie van de Black Angel’s Bar vonden de eigenaars een verborgen kist vol met cocktailrecepten van de oorspronkelijke eigenaar, onaangeroerd sinds het begin van de eeuw – als serieuze magie. De goddelijke tussenkomst heeft hen echt de recepten gegeven om dit een van de beste cocktailbars van de stad te maken.

WERELDWIJDE BOEKHANDEL EN CAFÉ

De Globe Bookstore is de eerste Engelse boekhandel die meer biedt dan alleen mooie verhalen. Elke centimeter van de hoge plafond muren zijn gestapeld met boeken, en je kan je je mond bedekken, zodat je niet riem uit Schoonheid en het Beest liedjes in het openbaar (want je bent een volwassene, toch?). Maar dat is maar de helft van het plezier.

Achterin de kamer ligt een gordijn dat naar een restaurant + café leidt. Dit gezellige cafe herbergt verschillende evenementen gedurende de week: lezingen, live muziek en filmvoorstellingen. Dit is een fantastisch centrum om andere reizigers, lokale artiesten of expats te ontmoeten die hun thuisland zijn kwijtgeraakt.

Praag in de winter

PRAAGSE THEEHUIZEN

Praag heeft een verrassend groot aantal theehuizen om te ontspannen en te herstellen, vooral als u op zoek bent naar ontgifting en hydratatie van de walgelijke hoeveelheid bier dat u de avond ervoor waarschijnlijk heeft gedronken.

De theehuizen in Praag hebben meer Aziatische flair dan de gelioniseerde theehuizen van Londen en Parijs. Je hebt meer kans om studenten te vinden die gedichten schrijven in hoeken of de richting van het socialisme in de 21e eeuw te bespreken. Dit zijn niet de ideale plekken om een kopje thee te drinken met je oma (tenzij ze geïnteresseerd is in het omkeren van het patriarchaat, en in dat geval, ga dan naar oma).

Het zijn rustige, zwak verlichte plaatsen die meestal weggestopt zijn van de hoofdstraten, perfect om het gerinkel uit je oren te krijgen van deelname aan alle Praagse feesten de avond ervoor. De meeste van hen hebben menu’s ter grootte van de Bijbel met een gedetailleerde beschrijving van de oorsprong van de thee en nuances in elke smaak.

Met meer dan 150 theehuizen in Praag zult u zeker uw perfecte plek vinden, maar hier zijn enkele van onze favorieten.

VIETNAMEES ETEN IN PRAAG

Ik weet dat je naar Praag kwam voor het bier en gebakken voedsel, dus waarom raad ik een keuken aan die gebaseerd is op groenten?

Hoewel Praag het hele jaar door duizenden kilometers verwijderd is van de luchtvochtigheid, de toegang tot zout water en de berglucht, stelt het Vietnamese eten in Praag nog steeds niet teleur in de Gouden Stad. De Vietnamezen werden tijdens het Sovjetregime uitgenodigd om als gastarbeiders naar Tsjecho-Slowakije te komen en is vandaag de dag een van de grootste minderheidsbevolkingen in de Tsjechische Republiek.

De keuken mag dan exotischer lijken vanwege het wijdverbreide gebruik van groen, Vietnamees eten is in Praag tot bloei gekomen omdat ze nog steeds elke gelegenheid aangrijpen om hun voedsel te frituren, hoe gezond het in zijn oorspronkelijke vorm ook zou kunnen zijn.

Er zijn een aantal Vietnamese restaurants in Praag om te bezoeken als u op zoek bent om uw smaakpapillen te kruiden met gebakken groenten in plaats van aardappelen.

GEMEENTELIJKE BIBLIOTHEEK IN PRAAG

Oké, ik weet wat je denkt. Welke socialistische noncess ben ik aan het spuien om een deel van je twee weken vakantie in een bibliotheek door te brengen? Maar ik beloof je dat de Gemeentelijke Bibliotheek in Praag zo goed is. Het gebouw is gevuld met meerdere vormen van architectuur: art deco, modern, naar Zweinstein (dat is een officiële technische term, ja?).

De ingang van het gebouw is versierd met gigantische beelden, die doen denken aan Griekse goden + muzen, die elk een deel van de kunst en literatuur van de antropomorfie van het gebouw versieren. In de ingang is een cilindergang van muur tot plafond, gemaakt van boeken. U zult zien dat mensen hun hoofd er in steken om te staren naar de beelden die met licht en spiegels worden gemanipuleerd.

Van binnenuit lijkt het alsof het een oneindige tunnel van boeken is die maar doorgaat en doorgaat. Mogelijk een weergave van de existentiële crises die we krijgen als we bibliotheken binnengaan: het gevoel dat we misschien nooit tijd hebben om ze allemaal te lezen. Als je de tijd hebt, wandel dan door de studiezalen en neem dat boek mee dat je in het vliegtuig zou moeten lezen.

straat in Praag

LENNON WALL

De Lennon Wall is een iconische plek in Praag geworden ter nagedachtenis aan John Lennon en alles waar hij voor zong. De muur is gelaagd met professionele street art, teksten van Beatles liedjes, en amateur tags in elke denkbare kleur.

De muur werd voor het eerst gelabeld door een anonieme artiest die de singer-songwriter na zijn dood in een verborgen straat in Mala Strana schilderde. Anderen gingen mee en aan de muur, en het werd uiteindelijk een open ruimte van zelfexpressie en vredesboodschappen.

De muur verandert voortdurend met nieuwe ideeën van jongere generaties, maar behoudt de oorspronkelijke boodschap van vrede. De muur is al meerdere malen overgeschilderd, maar je kunt een pen meenemen en je eigen label toevoegen aan de prachtige chaos. Er hangt hier een heel aangename sfeer, net als in KeulenTrouwens, als je geïnteresseerd bent in andere steden, ga dan terug naar de hoofdpagina